Home / Schenking van TVM aan Dorpsbelangen

Terug

Schenking van TVM aan Dorpsbelangen

TVM foundation overhandigt een cheque aan Dorpshuis ‘t Overschotje

Op 16 augustus heeft TVM foundation bestuurslid Dirk Jan Klein Essink een cheque overhandigd van € 5.000 aan het bestuur van Dorpshuis ’t Overschotje.

We zijn in het dorp Fluitenberg in de gemeente Hoogeveen. Fluitenberg telt zo’n 600 inwoners en voor de Fluitenbergers neemt Dorpshuis ’t Overschotje een belangrijke plaats in. ‘Het is een ontmoetingsplaats voor de inwoners’, vertelt Gerald Beekelaar van Dorpsbelangen. ‘Ons dorpshuis is toe aan vernieuwing. Vooral de keuken en de sanitaire voorzieningen voldoen niet meer aan de huidige wensen en eisen op het gebied van hygiëne. Daarnaast willen we ook graag een uitbreiding van de keuken zodat we onze “levendige ideeën” kunnen realiseren.’ In het najaar van 2014 is een werkgroep, bestaande uit Roelof Hof, Sietze Bremer, Henk Fidom, André Baas en Gerald Beekelaar, gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden voor een verbouwing en uitbreiding. ‘Door fondsenwerving zijn we nu op het punt aangekomen dat we kunnen starten met het realiseren van ons plan. Mede dankzij de donatie uit de TVM foundation.’

Levendige ideeën

‘Met de aanpassingen kunnen we onze “levende ideeën” realiseren. Denk hierbij aan het koken voor en door ouderen, kinderen en alleenstaanden met aansluitend een gezamenlijke maaltijd. Organiseren van workshops en proeverijen. Tal van ideeën die we nu niet kunnen uitvoeren. De verbouwing geeft een impuls aan ons dorpshuis en biedt hierdoor tal van mogelijkheden voor de inwoners van Fluitenberg’, aldus Henk Fidom, van de bouwcommissie. ‘We blijven natuurlijk ook plaats bieden voor de huidige activiteiten zoals klaverjassen, bingo, concerten en de lente fair van Fluitenberg.’

Saamhorigheid

‘Het project van het Dorpshuis ’t Overschotje is een mooi voorbeeld van saamhorigheid en zelfwerkzaamheid’, aldus Dirk Jan Klein Essink van de TVM foundation. ‘Mooi dat via onze relatie, transportbedrijf Sent Waninge, dit project is voorgedragen bij de TVM foundation.

Een overzicht van donaties en initiatieven én meer informatie over de TVM foundation vindt u op www.tvmfoundation.nl.

Op de foto:

Van links naar rechts: Dirk Jan Klein Essink (TVM foundation), Jantinus Waninge (transportbedrijf Sent Waninge), Andre Baas (pachter van het Overschotje), Henk Fidom (lid bouwcommissie) en Gerald Beekelaar (vicevoorzitter Dorpsbelangen, voorzitter bouwcommissie)

(Fotografie Vincent Jannink)