Home / Subsidies van Oranjefonds en VSBfonds voor dak Overschotje

Terug

Subsidies van Oranjefonds en VSBfonds voor dak Overschotje

Stichting Dorpshuis Het Overschotje te Fluitenberg ontvangt € 8.500 subsidie van het Oranje Fonds en €10.000 van het VSBfonds voor de dakrenovatie van het dorpshuis.

 

Stichting Dorpshuis Het Overschotje krijgt een bijdrage van ca. € 8.500 van het Oranje Fonds en €10.000 van het VSBfonds om de isolatie van het dorpshuis te vervangen en verbeteren.

Het dorpshuis is de centrale plek in het dorp waar met grote regelmaat activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn biljartavonden, eten wat de pot schaft, bingo, toneelclub, informatieve avonden, kinderbingo, darten, gym voor ouderen, knutselmiddagen en filmmiddagen.

Het renoveren van het oude dakdeel is noodzakelijk omdat de bestaande isolatie niet meer voldoet aan de huidige norm door behoorlijke beschadigingen en lage isolatiewaarden.

Met het vernieuwen van het dakdeel  beogen we uiteraard een milieuvriendelijke oplossing, die ook het verpozen in het dorpshuis veraangenaamd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Hilberink en zullen binnenkort van start gaan en als alles naar wens verloopt uiterlijk eind januari worden opgeleverd.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee

kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die

mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning

Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

www.oranjefonds.nl

 

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

www.vsbfonds.nl