Start EHBO cursus

Start EHBO cursus

Eerste hulp bij ongelukken kan iedereen leren !

Bij Vereniging EHBO Pesse e.o. start op 7 november 2024 aanstaande een nieuwe opleidingscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). De nadruk ligt tijdens de twaalf lessen op het praktisch oefenen van de eerste hulp vaardigheden bij verschillende ernstige en minder ernstige ongelukken. Ook eerste hulp aan baby’s en kinderen komt aan bod en reanimatie, evenals het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Op ieder mens zal naar vermogen hulp verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe vaak hebt u zich afgevraagd: “Wat als...?”, “Wat als mijn kind van de trap valt?”, of “Wat als de buurvrouw met een grote hoofdwond binnenkomt?”,  “Wat als ik een auto ongeluk zie gebeuren?”. “Wat moet ik dan eigenlijk doen?” Na het volgen van de EHBO-opleiding weet u wat u dit soort situaties kunt doen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en ondersteund door Lotus-slachtoffers, die ongevallen en letsels natuurgetrouw kunnen uitbeelden. De medische begeleiding is in handen van een specialist Spoedeisende Hulp.  Na het behalen van het diploma biedt de vereniging elk jaar interessante vervolglessen, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste inzichten op het gebied van EHBO.

De lessen worden wekelijks gegeven op donderdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur in Ontmoetingscentrum “De Wenning”. De cursus wordt afgesloten met een examen volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten geheel of gedeeltelijk! Opgeven kan tot 17 oktober. Voor opgave en informatie kijk op: www.ehbopesse.nl of stuur een mail naar info@ehbopesse.nl.

 


Voorlichting